Cinefòrum "La Ola" dia 24 d'agost

Posted: dijous, 25 Agost , 2011 by acampadainca in Activitats, Sense classificar

El tercer cinefòrum organitzat per Assemblea Raiguer va tenir ahir una assistència de entre 40 i 50 persones a una projecció de la pel·lícula ” La ola” de Dennis Gansel.

L’activitat es va fer igual que les darreres vegades, un dimecres a les 21:00h a la plaça de l’ajuntament d’Inca, ón es repartiren crispetes durant la projecció i es feia un posterior debat.

L’argument de “La ola” és el d’un grup d’estudiants a Alemanya que treballen en un projecte de classe d’una setmana sobre l’autocràcia. El professor, després de sorgir l’afirmativa de l’alumnat de que seria imposible un nou régim dictatorial com el nazi avui en dia, decideix introduir als alumnes dins el tema. La major part dels alumnes reben entusiasmats el projecte, posant-se un nom i símbol com a moviment, vestint tots igual, creant un esperit de grup fort, etc. Així com avança, aquest esperit contàgia també la resta de companys d’altres aules creant un moviment que exclou a la resta i un sentiment de prepotència grupal. Arriba un moment en que el grup ha construit un moviment dictatorial i el professor perd el control del projecte.

Com estava previst, el film va començar a les 21:00h i va acabar sobre les 22:45h. Moments després del final de la projecció entre 25 i 30 dels assistens formarem un crecle i ens quedarem per fer el debat de la pel·lícula en el que sorgiren algunes posibles semblaçes i desigualtats amb el moviment 15M i de com afecta la simbologia dins el moviment poguent crear una identitat que ens pogués separar del poble. També es va començar a tractar del tema de la necesitat humana de tenir una identitat, en el cas del film, recolçada per un grup social que els aportava estabilitat emocional.

El tema es va difurcar fins als radicalismes , posant com exemple a Breivik fins arribar a parlar de la visita del Papa a Madrid, les JMJ i el cost econòmic. Un cop es va introduir el tema de fets actuals, com no, es va decidir parlar del tema estrella aquests dies, la reforma constitucional. Alguns dels assistens explicaren quina és, en teoria, la reforma que es vol fer, quins requisits al congrés es necesiten per poder activar un referéndum i quins interesos polítics i econòmics duia aquesta reforma.

Ja fent-se tart, es decideix començar la votació per decidir quina pel·lícula projectar i quin dia fer-ho. Després de fer noves propostes i votar-les totes, es va decidir que el pròxim cinefòrum serà el proper dia 7 de Septembre a la mateix hora i lloc amb la projecció del documental “Inside Job” de Charles Ferguson, estrenat al 2010, el qual tracta la causa de l’actual crisi econòmica.

 

Vos anim a tots a asistir-hi!

PD: Vos deix una serie de links importants.

Si voleu actuar d’alguna forma per demanar un referéndum per la reforma constitucional, les firmes d’aquí s’envien directament a Madrid. A n’aquests moments han firmat 66000 persones!

http://actuable.es/peticiones/pide-referendum-ratificar-reforma-la-constitucion

Per més informació sobre la reforma, DRY ha publicat aquest document amb altres enllaços.

http://es.scribd.com/doc/62925952/DRY-Sobre-el-traslado-a-la-Constitucion-Espanola-de-la-%E2%80%9Cregla-de-estabilidad-presupuestaria%E2%80%9D-impuesta-desde-la-UE

Com no, també vos deixam el link del facebook d’Assemblea Raiguer, desde ón també ens podeu seguir!

http://www.facebook.com/assemblea.raiguer?ref=ts

Comentaris
  1. xavicccr ha dit:

    Gent, un altre link important!
    Com es destrueixen els partits minoritaris part(nombre no existent)
    La junta electoral fa esperar als partits petits per la recollida de firmes! Es creu que cada un d’ells haurà d’aconseguir unes 35mil firmes en 20 dies!!!
    http://www.publico.es/espana/393084/la-junta-electoral-hace-esperar-a-los-partidos-pequenos

Deixa un comentari